Asko Vinkki

Kuukauden henkilö: Asko Vinkki - jo 20 vuotta automyyjänä

Forssan toimipisteellä Ford-vastaavana toimivalla Askolla tulee 2.11. täyteen 20 vuotta automyyjänä. Myöhemmällä iällä kauppaoppilaitoksen käynyt Asko  on toiminut 18 vuotta Volvo -myyjänä Forssassa ja siirtyi muutama vuosi sitten Astrumille paikan vapautuessa. ’’Työssä on kiehtonut ammatin tarjoama vapaus ja joustavuus, sekä ehdottomasti se, että jokainen päivä ja asiakkaat ovat erilaisia. Toki ylipäätänsä kiinnostus autoihin on lisännyt työinnostusta’’, kertaa Asko historiaansa.

Autot ovatkin kuuluneet Askon elämään aina – varsinkin niiden entisöinti. Tälläkin hetkellä työn alla on viisi projektia, jotka ovat kaikki vanhoja Volkswageneita. ’’Hieman inspiraation kaipuussa’’, tuumaa Asko projekteistaan.

Asko ei kuitenkaan lähde sekoittamaan työtä ja harrastustaan. Nykyteknologian Fordit ovat mukavia ja luotettavia myyntituotteita. Malleista Focus on edelleen myydyin malli.

''Tuotteena Ford on luotettava ja nuorekas, jota ei tarvitse huoltaa – teknisesti todella hyvä tuote! Fordin brändi ja ulkomuoto on nuorentunut huomattavasti, mutta ostajakunnasta löytyy kaiken ikäisiä. Myyntitavoitteisiin on päästy täällä Forssan seudulla. Ja nyt kun kysyit lempi Fordiani, niin vastaus on Ford HT vm. 64,5 Mustang. Sellainen viekin vain 25l/100km’’, naurahtaa Ford-vastuullinen.

Asko jatkaakin, että ’’Ford on monelle uusi tuttavuus, mutta sanovat kuitenkin, että tämähän on oikeasti hieno auto! Varsinkin uudet mallit ovat kuin toiselta planeetalta. Fordia pidetään liiakseen ala-arvossa, joka on sääli. Oli ilo huomata Volvolta tänne siirtyessäni, että merkkiuskollisetkin asiakkaat tulivat perässäni. Fordiin siirtyessään ovat he olleet tyytyväisiä autoihinsa!’’ Tällä hetkellä Fordin suhteen on erittäin hyvä saatavuus, sillä mallistoa on runsaasti ja merkillä on erittäin kilpailukykyiset hinnat. Mallistoon kannattaa poiketa tutustumaan Yrittäjänkaaressa!

Astrumin viisi kinkkistä

Parasta työssäsi?
- Joustavuus, vapaa työmuoto, asiakkaat ja erilaiset työpäivät sekä tietysti hyvät tuotteet eli autot!

Millä autolla lähtisit maailman ympäri?

- Aika hyvä kysymys.. Mielellään avoautolla, mutta kun miettii tarkemmin, sen pitäisi olla maasturi. Sanon siis, että Ford Edge.

Mikä tapahtuma/asia on jäänyt erityisesti mieleen Astrumilla?

- Ehdottomasti se, kun kuukauden päivät oltuani Astrumilla pidimme näyttelyn, jossa kerrottiin, että olen täällä töissä. Lehdessä oli silloin mainosta ja kermakakkua tarjolla. Positiivinen kävijämäärä yllätti! Kiitos kaikille siitä.

Vinkki liikenteeseen?

- Nyt kun syyskylmyys vaihtuu talvipakkasiin, niin muistakaa käyttää autonne syyshuollossa.

Ensimmäinen oma autosi?

 - Fiat 600 – ostin sen kuin olin ammattikoulun autopuolella (nuorena) ja rakentelin sitä siellä. Sain kuntoon ja ehdin noin 1kk ajaa, ennen kuin ajoin sen katolleen. Hyvä että 1,5 vuotta meni rakennellessa.. Onneksi en ehtinyt maalaamaan sitä.  


Asko on koko talon myyntitykki, jolta onnistuu kätevästi niin uusien kuin vaihtoautojen kaupanteot. Luonteeltaan herra on hyväntuulinen ja nauravainen, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Vinkin Asko on tuttu myös Astrum Auton sosiaalisesta mediasta. Somessa jaetut viikoittaiset Ford-vinkit kannattaa ottaa tältä monitaiturilta myyjältä haltuunsa, sillä vinkkejä satelee niin Fordin uutuuksiin kuin huoltotoimenpiteisiin liittyen.

 

Tilaa uutiskirje alla olevalla lomakkeella: 

Tilaamalla Astrum Auton uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedon uutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.