Ensiesittelyssä Astrumin supliikki Honda-mies!

Kuukauden henkilö: Sami Rahkonen

 

sami rahkonen

 

Tasainen puheensorina kuuluu jostain päin hallia, takki on työpisteen vieressä naulakossa, mutta Honda-mies itse on hukassa. Jokainen Samin asiakas tietää, että miestä kannattaa lähteä etsimään myymälästä, koska puhelimeen vastatessaan ei herra oikein tahdo pysyä paikoillaan.

Lapsuudesta saakka kauppamiehenä tunnettu Sami teki autoharrastuksestaan työn Astrumilla. ’’Maanviljelyskoulutuksenkin saaneena, päätin lähteä suorittamaan automyynnin ammattitutkintoa ja päädyin 3kk:n työharjoitteluun Astrumiin. Se harjoittelu on nyt jatkunut kuudentoista vuoden uraputkena’’, Hondan merkkimyyjänä toimiva Sami kertaa.

Kiinnostus autoihin ja moottoreihin on vahva. Kysyttäessä, mitä hänen omasta autotallista löytyy, on vastaus melkoisen epätarkka. ’’Kolme amerikanrautaa, pari japanilaista autoa, yhtenä entisöintiprojektina oleva traktori, vesille laskua odottava vene ja moottorikelkkakin pitäisi huoltaa viime talven ajojen jälkeen..’’ Sami alkaa luettelemaan.

Monenlaista on Samin työvuosiin mahtunut. Kuudentoista vuoden aikana on autoalalla ehtinyt tapahtumaan jos jonkinlaista muutosta, jotka hän on ehtinyt näkemään läheltä. ’’Perusduunihan on toki pysynyt ihan samana, mutta käytäntö on nykyaikaistunut näissä vuosissa huimasti. Lisäksi on läpikäyty muutoksia mm. autoverotuksen kuin tuontiautojen suhteen sekä autoteollisuuden kehitys jo itsessään on ollut merkittävä’’, Sami kertaa.

Kehityksestä todisteena voisi sanoa esimerkiksi uudet Honda Civicit, joiden lanseeraus on tänä vuonna. Merkin eri malleja testaamaan päässyt Sami onkin urheilullisesta mallista melkoisen innoissaan. Tulevana viikonloppuna (5.5–6.5.) ensiesittelyn saa uusi Honda Civic 5D Salossa.

Astrumin viisi kinkkistä

Parasta työssäsi?
– Astrumin henkilökunnan etuutena toimiva monimerkkikauppa niin uusien, kuin käytettyjen suhteen. Silloin saa myydä asiakkaalle juuri sitä, mitä he haluavatkin. Tämä on johtanut myös siihen, että saan olla kiitollinen niistä ”kanta-asiakkaista”, jotka vielä monena vuonna palaavat pöytäni ääreen ensimmäisenä, kun auton vaihto on mielessä. Automerkistä riippumatta.

Millä autolla lähtisit maailman ympäri?
– Tähän kysymykseen ei varsinaista vastausta ensi alkuun meinattu saada. Hetken tuumailun jälkeen herra tokaisi virnistäen, että ’’varmaa jollai vanhakoppaisella CRV:llä!’’

Mikä tapahtuma/asia on jäänyt erityisesti mieleen Astrumilla?
– Menee ehkä pröystäilyksi, mutta en koskaan unohda Hondan järjestämää puolentoista viikon matkaa Amerikkaan. Pääsimme tutustumaan Hondan jälleenmyyjiin, seuraamaan eturivistä mm. Indy 500 – ajoja sekä vierailemaan monissa mielenkiintoisissa paikoissa. Reissu oli unohtumaton ja mieleen jäänyt kiitos omasta työstä.

Vinkki liikenteeseen?
– Ajankohtainen muistutus tielläliikkujille: kevät on tuonut tullessaan myös kevyenliikenteen kulkijat. Muistetaan varoa, vaikka kevättä on kaikilla rinnassa!

Ensimmäinen oma autosi?
– Opel Kadett D-malli, vuodelta 80. Laatupeli, jolla taidettiin ajaa lujaa jopa 40tkm.

Henkilönä Sami on sekoitus jenkkimiestä, perheenisää ja vilperimästä veijaria. Sami saa Astrumilla hymyn niin asiakkaiden kuin henkilökunnan huulille viilettäessään firman omana Runeberginä ympäri hallia. Supliikki puhemies on luonteeltaan helposti lähestyttävä tapaus, jonka vuoksi asiakkaat saavat hyvän palvelun & uuden auton lisäksi hänestä myöskin uuden tuttavan.

 

Kysy lisää

Kerro miten voimme auttaa?

Omat tietoni